Pastanvalmistus-kurssi on monella martalla ollut haaveena jo
pitkään. Nyt meille tuli upea tilaisuus päästä tutustumaan pastanvalmistuksen
saloihin ja vielä omalla paikkakunnalla.
Miss Adan Guy Peled johdatti meidät pastanvalmistuksen
saloihin suurella sydämellä ja hänen intohimonsa ruuanlaittoon innosti meitä
marttojakin tarttumaan rohkeasti pastakoneen veiviin ja murtamaan ne luulot
että pastanvalmistus olisi jotenkin tosi hankalaa ja vaikeaa.
Tuorepastaa ja spaghettia valmistui varmaan metritolkulla ja
ravioleitakin tehtiin.
Pastanvalmistuksen lisäksi saimme hyvä vinkkejä myös
kastikkeiden valmistukseen.
Oli mielettömän
hienoa saada olla todellisen pastamestarin opissa, ja kuulla paljon käytännön
vinkkejä pastaruokien valmistuksesta.
Seura oli mitä mainiointa ja ilta päättyi
herkullisten pasta-annosten maisteluun. Ei huono!
Se mitä
erityisesti opin oli taikinan teko ja sen oikea rakenne. Yllätyin, että voi
käyttää mitä tahansa jauhoja pastan tekoon. Erikoisjauhoja ei siis välttämättä
tarvita.
Aika työlästä
hommaa, kannattaa tehdä kerralla iso määrä ja pakastaa. Tuo pastan pakastamisidea
ei ollut tullut aiemmin edes mieleeni.
Koko ilta oli tosi
kiva. Mukanani kotiin viedyt pastamaistiaiset maistuivat koko perheelle ja sain
luvan tehdä pastaa kotonakin.
Kiva ja
rento ilta, kiva paikka.
Kivaa yhdessä tekemistä. Innostuin! Samalla tuli
englannin kielen
kielikylpy.
Kurssin vetäjällä
eli ravintolan omistajalla oli aikaa meille, hän oli rauhallinen ja
ystävällinen ja hänellä riitti juttua asian tiimoilta enemmänkin. Oli tosi kiva
kurssi!
Erittäin
mielenkiintoinen ilta!
Hyviä vinkkejä
pastan keittämiseen ja kastikkeiden maustamiseen!
Ihanan kodikas ja
viihtyisä paikka!
Asuntilan martat kiittää kurssista ja suosittelee poikkeamaan Miss Adaan pastalle ja kahville (p.s. todella hyvää kahvia tarjolla).
Teksti: Katri ja kurssilaiset
Kuvat: Katri
Kuulostaa hauskalta kurssilta! Kiinnostaisi tietää, miten kauan tuollainen kurssi kesti.
VastaaPoistaKurssi oli tosi hyvä!
PoistaYhden illan kesto oli reilu kolme tuntia.