Martat logo

Martat logo

torstai 17. lokakuuta 2013

Vanhasta blogista siirretty: tammikuu 2013

Ruokaa Ranskasta
Kevätkauden 2013 ensimmäinen marttailta vietettiin herkullisten makujen parissa, kun suunnistimme Tampellaan marttapiirin opetuskeittiöön ranskalaisen keittiön ruokia valmistamaan. Tuula Kylä-Laaso opasti meidät patongin ja juuston maahan, jonka ruoat koostuvat tuoreista perusraaka-aineista ja selkeistä mauista. Kuuden hengen joukkomme kävi innokkaasti iltaan valittujen ohjeiden kimppuun ja kohta huoneen täytti pilkkomisen, kuullottamisen ja ennen kaikkea iloisen puheensorinan ääni.
Eipä aikaakaan, kun meillä oli tarjoilupöydällä Nizzan salaattia, juustotuulihattuja, timjamitomaatteja, perunapaistosta ja kukkoa viinissä. Ennen näitä ruokia saimme kuitenkin nautiskella alkuruokana gratinoitua sipulikeittoa, joka vei kyllä kielen mennessään.
Pisteenä iin päälle hellimme vatsojamme Tarte Tatinilla eli Ranskalaisella omenapiiraalla, jonka karamellisoitu omena suli suussa ja kylkeen laitettu calvadoksella maustettu kermavaahto toi annokseen viimeisen silauksen.
Ilta oli jo myöhä kun maltoimme nousta ruokapöydästä ja lähteä kohti kotia. Kaikki saivat mukaanviemiseksi herkuteltavaa vielä seuraavallekin päivää. Kivaa oli jälleen kokata yhdessä marttaystävien kanssa.
-Kaisa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti