Martat logo

Martat logo

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Herkkumenu Suomesta 4.11.2014

Ulkona vihmoi vettä ja tuuli veti puun oksia vaakatasoon, ihanteellinen ilma siis pysyä sisällä ja laittaa ruokaa mukavien marttaystävien seurassa. Tuttu ohjaaja Tuula oli meitä vastassa marttapiirin opetuskeittiössä. 

Tällä kertaa emme lähteneet merta edemmäksi kalaan vaan lähdimme tutkailemaan minkälaisia herkkuja kotimaan kamaralta löytyy kokattavaksi. Tuula totesi, että kotimaisille raaka-aineille ja lähiruualle olisi hyvä antaa nykyistä enemmän arvostusta yhteiskunnassamme ulkomaisten ruokien ihannoinnin sijaan, koska oman maan raaka-aineistakin saa loihdittua vaikka mitä hyvää ja terveellistä. 

Illan menussa alkuruokana olivat Lapin ukon keitto & Hämäläinen näkkileipä. Pääruokana rosollia raasteista, juuresvuokaa, kurkkukalaa ja savukalapaloja. Jälkiruokaherkkuna mustikkakukkoa kermavaahdolla sekä kerroskiisseliä. Jo pelkästä ohjeiden läpikäynnistä nousi vesi kielelle. 


Sittenpä ei muuta kuin työn touhuun ja siinähän ei kauaa ehtinyt iltaa vanheta kun meillä padat porisivat ja uunista tuli herkullinen vastaleivotun leivän tuoksu. Pian tarjoilupöytämme notkuikin jo valmiista ruuista ja saimme alkaa illan mielestäni parhaan osuuden eli ruokien maistelun. Oma suosikkini oli alkukeitto, jossa poronkäristys, kasvikset ja sulatejuustolla höystetty liemi muodostivat herkullisen kombinaation. Iloisen puheensorinan siivittämänä katosivat herkut parempiin suihin ja vielä riitti jokaiselle kotiin viemisiäkin. Niinhän siinä kävi kuten yleensä, että vatsat pinkeinä mutta hymyssä suin lähdimme keittiöltä kotia kohden herkkuja sulattelemaan.

Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti