Martat logo

Martat logo

perjantai 20. huhtikuuta 2018

Martta tapahtumia Tampereen seudulla

Vuoden vihannes pavut ovat ekologista, terveellistä ruokaa! Lisäksi papujen kasvatus on ekoteko: palkokasvit ylläpitävät maan kasvukuntoa, parantavat maan rakennetta ja sitovat ilmakehän typpeä kasvien käyttöön. Tule kuulemaan lisää vuoden vihanneksista 20-22.4 Supermessujen A-halliin Marttojen osastolle nro A749.
Martat opastavat osastollaan papujen kotiviljelyyn ja hyötykäyttöön. Lisäksi Martat kertovat DIY-alueella ruusupavun viljelystä joka messupäivä klo 14. DIY-alueella voit kylvää oman ruusupavun kotiin vietäväksi. Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä innokasta.


Taimien kasvatus on kivaa koko perheen yhteistä puuhaa. Taimikasvatusillassa Piirin toimistolla Tampellan Esplanadi 7 torstaina 26.4 klo 16.30-18.30 kuullaan selkokielellä vinkkejä kylvämiseen ja taimien kasvattamiseen hyviksi taimiksi.  Mitkä asiat vaikuttavat kasvin kasvamiseen ja millaisia hoitotoimenpiteitä tarvitaan onnistuneeseen taimikasvatukseen?
Harjoittelemme kylvöä käytännössä, joten tuo mukanasi ruukkuja, maitopurkkeja tms. kylvöön sopivia astioita. Tilaisuus järjestetään yhdessä ARC -hankkeeseen osallistuvien maahanmuuttajien kanssa  ja se on maksuton ja avoin kaikille. Tervetuloa!

Muhevaa multaa omasta kompostista 2.5 klo 18-20 koulutuskeskus Valo Ylöjärvi 
Kompostointi on luonnonmukainen tapa päästä eroon kodin ruoka- ja puutarhajätteistä. Mutta miten perustetaan toimiva komposti ja miten sitä hoidetaan hyvällä menestyksellä? Kompostointiluennolla käydään läpi mm. kompostoinnin perusteet, hoito sekä yleisiä ongelmakohtia. Tilaisuuden tarjoaa Pirkanmaan Jätehuolto Oy.
Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Ilmoittautuminen:


Teksti pirkanmaan piirin sivuilta
Katri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti