Martat logo

Martat logo

sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Makumatka Intiaan 29.1

Vuosi 2021 aloitettiin ajan henkeen sopivalla tavalla. Makumatka Intiaan-ruokakurssi sai martat koolle perjantai-iltana Teamsin välityksellä.



 

Raaka-aine hankinnat sekä esivalmistelut olivat kaikilla valmiina, kun klo 18.00 hyppäsimme makumatkalle Intiaan, jäsenemme Maija kapteenina. 

Raaka-aineet neljän hengen illalliseen maksoivat 29,60€. Raaka-aineista toki osa jää myös myöhempää käyttöä varten (riisi, öljy, mausteet, porkkana, sipuli, valkosipuli, jauhot...)eli yhden annoksen hintaa on hankala laskea mutta sanoisin että alle 5€ joka tapauksessa.


 

Osallistujille oli lähetetty sähköpostilla etukäteen ohjeet miten valmistautua, raaka-aineet mitä piti hankkia, millaisia esivalmisteluja piti tehdä (mm. Naan-leivän taikina). Klo 18 kaikki olivat linjoilla valmiina ja pääsimme aloittamaan. 

Illan menu oli: Voikana + riisiä sekä Naan-leipää ja jälkiruuaksi mangolassi. 


Ruuat valmistuivat mukavalla temmolla ja oikein sujuvasti, koska joka tuvassa saatiin ruuat valmiiksi. Keittiön täyttivät huumaavat ja maukkaat tuoksut ja vesi kielellä odotimme että pääsee maistamaan.




Kun tunnin verran aikaa oli vierähtänyt, niin alkoi pikkuhiljaa kuulua joka osallistujan suusta: Me aletaan nyt syömään! Ja sehän kuulosti ihan siltä kun pitikin. Dinner is served! 


Teksti: Katri

Kuvat: Kaisa, Tarja, Maija ja Katri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti