Martat logo

Martat logo

perjantai 18. lokakuuta 2013

Marttojen ja Novitan käsityöristeily Tukholmaan

Novita ja Martat järjestivät yhteistyössä käsityöristeilyn Helsingistä Tukholmaan 26.-28.9.2013. Innokkaille käsityöihmisille oli varattu laivalla oma konferenssitila, jossa risteilyn aikana esiintyi mielenkiintoisia käsityöharrastajia sekä tilassa oli myös minimuotoiset käsityömessut. Itselleni mieleenpainuvimpana esiintyjinä olivat Arne ja Carlos Norjasta, jotka ovat välittäneet neulomisen ilosanomaa jo useamman vuoden ja julkaisseet aiheesta useita kirjojakin. 

Hyvän esityksen piti myös Outi Pyy, joka on tunnettu trasfashionista, eli siitä miten ”jätteestä” tehdään muotia. Outin blogia voi käydä lukemassa täällä: http://outilespyy.com Outin töistä tunnetuimpia lienee Laura Birnin itsenäisyyspäivän juhlissa päällä pitämä nahkapuku, joka oli tehty vanhoista nahkatakeista sekä Jenni Vartiaisen tuoreella musavideolla oleva ”rautanaulapuku”. Outin esitys oli erittäin mukaansatempaava ja mielenkiintoinen. Hänen ideana ei ole, että tehdään esim. jätesäkeistä mekkoja, vaan kierrätysmateriaaleista luodaan todella näyttäviä luomuksia, eikä niitä uskoisi edes kierrätysmateriaaliksi. Outilla oli nahkamekon lisäksi nähtävillä myös aivan upea pitsiliinoista tehty kokomusta iltapuku. Myös muita esiintyjiä oli, mm. Molla Mills –virkkaajatyyppi, joka on tehnyt myös virkkauskirjoja sekä Anu Harkki.  Messuilta sai tehtyä myös hyviä ostoksia, kuten ompelukoneita (jäi tällä kertaa hankkimatta), lankoja, kankaita, kirjoja yms. yms. Tosin, vielä Pirkkahallissa olevat käsityömessut ovat varmasti anniltaan parempia.




Outi Pyyn suosituksista kävin katsastamassa Pinterestiä.  Se on mielenkiintoinen kaikille meille, jotka pidämme käsillä värkkäämisestä ja haemme välillä ideoita toteutukseen. Pinterest on ikään kuin iso valokuva-albumi, jonne kuka tahansa voi liittää kuvia, esim. omista käsitöistään, tai muista ideakuvista, jotka inspiroivat tai herättävät jonkun idean. Kuvat ovat kaikkien käytössä, eli jos itse päätyy sinne kuvan lisäämään, on hyväksyttävä, että muutkin saavat sitä käyttää tai liittää omalle inspiraatiosivulleen. Toisaalta voi käyttää myös vain toisten kuvia, ja koota niistä esimerkiksi inspiraatiokansion itselleen. Kuvat voivat olla käytännössä katsoen mitä vain: muotia, hiustyylejä, vaatteita, koruja, käsitöitä jne. Kannattaa käydä katsomassa, tai jos meistä martoista löytyy joku, joka on tottunut Pinterestin käyttäjä, voisi vaikka kirjoittaa asiasta tänne blogiin meille muille opiksi.





Tukholmassa oli oikein lämmin ja mukava syksyinen sää, aurinko paistoi ja oli jopa niin lämmin, että jäätelökin maistui vielä virkistävältä. Päivämme alkoi käynnillä erittäin hyvässä teekaupassa (pieni, mutta sitäkin tunnelmallisempi), Stockholm Tea Centressä. 



Siellä myydään heidän omaa teesekoitusta Söderblandning sekä mustana että vihreänä. Teesekoitus on melko tunnettua, ja itse käyn aina hakemassa ko. teetä isot pussit Tukholmassa käydessäni. Kannattaa pistäytyä.  Päivä kului kaupungilla kierrellen; pääpainona sisustusteema. Tuntui, että porukkamme teki hyviä löytöjä ja kaikilla oli kädet täynnä kantamuksia takaisinpäin tullessa. Matka vaikutti siis vallan onnistuneelta!

Jaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti