Martat logo

Martat logo

maanantai 21. lokakuuta 2013

Mosaiikilla tunnelmaa syksyyn

Iloinen ja touhukas 13 hengen marttajoukko kokoontui Saurion päiväkodille perjantai-iltana 11.10. tutustumaan mosaiikkiaskartelun mielenkiintoiseen maailmaan. Oppaaksemme saimme muotoilija Tiina Lokan, joka toi tullessaan kaikki tarvitsemamme tarvikkeet ja välineet töidemme toteuttamiseksi. Illan aiheeksi hän oli valinnut lasisen tuikkukipon. Pöydälle ilmestyi hänen kassistaan ihanan iso valikoima erikokoisia ja erivärisiä mosaiikkipaloja.

Aluksi sommittelimme paperille mosaiikkipaloista suunnitelmaa ja sitten aloimme liimaamaan erikoisliimalla mosaiikkipaloja tuikkukippojamme koristamaan. Tarvittaessa valmiita paloja saattoi muokata sopivan kokoisiksi mosaiikkisaksien avulla. Välillä pidettiin kahvipaussia, että edellinen kerros liimatuista paloista ehti kiinnittyä hyvin paikoilleen ja sitten taas jatkettiin.




Kun lasikippo oli täysin koristeltu oli aika valmistaa saumalaasti. Jos oli haastavaa valita suuresta värikirjosta millaiseksi tuikkukipponsa koristelee niin ei saumalaastin suhteen ollut sen helpompaa sillä niistäkin löytyi useampia värivahtoehtoja. Onneksi tässä kohtaa saattoi turvautua opettajan kokemukseen ja värisilmään siitä, mikä laasti sopi parhaiten yhteen minkäkin väristen mosaiikkipalojen kanssa.

Saumalaastin levitystyössä joutuivat jotkut kohtaamaan sen haasteen, että jouduimme tekemään työt hieman nopeutetussa tahdissa. Oikeastaan saumaus olisi pitänyt tehdä vasta seuraavana päivänä, jotta liima olisi ehtinyt varmasti kuivua, nyt osa mosaiikkipaloista tuppasi lähtemään irti tai liikkumaan paikaltaan saumalaastia laitettaessa. Pienistä haasteita huolimatta saimme kuitenkin aikaan hienot lopputulokset ja oli hauska huomata miten erilaisia töistä tuli.




Tässä tiedoksi nettikauppa, josta mosaiikkitarvikkeita voi halutessaan hankkia. Opettajamme kertoi, että tämä nettikauppa on tällä hetkellä ainoa paikka mistä tarvikkeita voi hankkia. 


Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti