Tuttuun tapaan saavuimme Pirkanmaan marttapiirin opetuskeittiöön kokkailemaan yhdessä herkkuja keskiviikkoillan iloksi. Tällä kertaa meitä oli paikalla kymmenen kulinaristia ja illan ohjauksesta vastasi meille jo aiemminkin tutuksi tullut kotitalousneuvoja Tuula Kylä-Laaso. Ennen kuin pääsimme patojen ja kattiloiden ääreen oli pienen tietoiskun aika.
Valtakunnalliset ravintosuositukset ovat päivittyneet ja on sovittu, että marttapiirit jakavat tätä tietoutta vetämiensä iltojen yhteydessä. Saimme aiheesta materiaalia ja itselleni jäi ainakin mieleen se, että uusissa suosituksissa kehotetaan rouskuttelemaan päivittäin pähkinöitä ja siemeniä :)
Italialaisen iltamme menu oli varsin kattava sisältäen kahtatoista erilaista ruokaa. Tuulan jaettua mitä kukin valmistaa, alkoi keittiössä iloinen tohina. Kohta keittiössä tuoksuivat niin valkosipuli kuin yrtitkin ja eipä aikaakaan kun taitava joukkomme sai loihdittua pöydän täyteen ihania herkkuja: bruschetta, välimeren punajuuret, tomaattipizza, uunikala, valkosuklaapannacotta ja muut herkut saivat veden kielelle. Kohta makujen sinfonia täytti jokaisen suut ja saimme vain nautiskella aikaansaannoksistamme. Kotiin lähdettiin perinteiseen tapaan navat paukkuen ja hymy huulella.
-Kaisa-
ps. tässä vielä ohje yhdestä illan omista lemppareistani:
valkosuklaapannacotta
200 g valkosuklaata
2 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
mansikoita
Kuumenna kerma kattilassa. Pilko suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna Jäähtyä haaleaksi. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi Laita annosmaljoihin. Pidä peitettynä jääkaapissa 3-4 tuntia. Soseuta mansikat, koristele annos mansikkasoseella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti