Martat logo

Martat logo

sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Vierailu Herkkujuustolaan


Mikä sopisikaan paremmin joulukuisen marttaretken kohteeksi kuin Herkkujuustola Mouhijärvellä. 



Herkkujuustolan perustanut sveitsiläinen juustomestari Peter Dörig muutti Suomeen 90-luvun puolivälissä ja toi tullessaan suvun juustonvalmistuksen perinteet ja rakkauden jaloihin juustoihin.




Herkkujuustola on aloittanut toimintansa vuonna 2002 Mouhijärvellä Selkeen kartanolla. Peterin juustot löysivät tiensä suomalaisten sydämiin ja suihin tv-kokkibuumien ja huippuravintoloiden myötä.

Herkkujuustola on yhdistelmä sveitsiläistä juuston­valmistus­perinnettä ja puhtaita suomalaisia raaka-aineita. Juustot valmistetaan käsityönä.


Kuvassa vasemmalla juustokiekot juustokellarissä kypsymässä. Oikealla puolella oleva Sahti Vilho joka on puolikova sahdilla harjattu juusto. Tämä palkittu juusto kuuluu tuotteisiin jotka saavat käyttää Suomi100-tunnusta.

Erilaiset palkinnot Suomessa ja maailmalta sekä Peterin valinta vuoden juustomestariksi kasvattivat menekkiä ja oli aika uusille tuotantotiloille. 
Tällä hetkellä Herkkujuustola toimii Tampere-Pori valtatien varrella, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Herkkujuustolassa toimii saman katon alla juustojen valmistus sekä kahvila-ravinto ja kauppa mistä voi ostaa juustoa, kirnuvoita, jogurttia ja muita lähituotteita. Herkkujuustolan tuotteita saa monista hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Kun pyysimme Peteriltä kolme varmaa valintaa joulun aikaan, saimme suositukseksi seuraavat: 

Vilho on voimakas juustoperheen isä.
Vilho on maultaan rauhallinen ja täyteläinen.

Savuhilma mieto, savustettu juusto.

Metsuri pehmeä punahomejuusto mäntyviilussa.


Lisäksi marttaporukan varma vinkki aatonaaton lahjavalvojaisiin tai uudenvuoden vastaanottajaisiin on punahomejuusto Metsuri, uunissa sulatettuna. Alla yksi monista resepteistä:



Lisätietoja juustoista ja niiden tarjoilusta löydät 
Herkkujuustolan sivuiltahttps://www.herkkujuustola.fi/


Herkullisia hetkiä, leppoisia retkiä, iloista ja ihanaa joulunaikaa, olkoon siinä mukana ripaus taikaa!

Kuvat ja teksti Katri (www.herkkujuustola.fi)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti