Martat logo

Martat logo

sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Panimokierros Nokian panimolla

Maaliskuun viimeisen tiistai-illan iloksi kävimme Nokian panimolla naapurikunnassa panimovierailulla. Nokia panimo on Suomen toiseksi suurin pienpanimo. 

Tuotteiden maistelun lomassa Sari kertoi meille panimon synnystä ja alkutaipaleesta ja toki myös tulevasta. Pääsimme kurkistamaan myös panimon puolelle. Vaikka olut ei lempijuoma olisikaan, ei panimokierrosta kannata sen vuoksi jättää väliin. Panimosta tulee usealle ensimmäisenä mieleen olut ja se onkin hyvää, mutta usean panimon valikoimaan kuuluu myös siideri ja alkoholittomat tuotteet, näin on Nokian panimollakin. Kuka muistaa Linda siiderin ;)





Nokian panimon oluet tunnistaa Keisari nimestä. Oluen lisäksi panimo valmistaa siideriä ja monenlaisia virvoitusjuomia. Valikoimaan kuuluu viisi gluteenitonta olutta. Nämä ovat alla olevassa kuvassa.


Nokian panimo on saanut alkunsa vuonna 1991. Alku aina hankalaa, kuten sanonta kuuluu. Vuonna 1997 Nokian panimo teki yhteistyötä Linda Lampeniuksen kanssa ja lanseerasi Linda-siiderin! Tämä yhteistyö toi panimolle rahan lisäksi myös tunnettuutta.

Vuonna 2007 panimoa koetteli Nokian vesikriisi, kun vesijohtovesi pääsi saastumaan laajalti. Tuolloin Nokian panimon piti valuttaa viemäriin monen päivän tuotanto. Tämän jälkeen selvisi, että Nokian panimolle vesi oli tullut koko ajan puhtaana säilyneitä vesiputkista. Tuotanto- ja varastotiloja on kasvatettu vuosien aikana useaan kertaan.





Nokian panimolla työskentelee 30 henkilöä, joista 20 Nokialla. Työn luonteen vuoksi näihin hommiin ei sovi, mikäli on täysin absolutisti. Tuotteita tulee voida arvioida kaikilla aisteilla.

Nokian panimon myymälä on panimon yhteydessä. Kesällä kaupan yhteydessä on myös terassi ruokineen.Tämä vuonna päästään ehkä taas nauttimaan Nokian panimon Oktoberfest tunnelmasta.

Meillä oli oikein maistuva kierros. Saattaa olla, että kesällä täytyy lähteä Nokialle pyöräretkelle. Nokia panimon terassi on mainio taukopaikka :)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti