Aluksi kävimme reseptit läpi yhdessä ja ne jaettiin työpareille. Valmistimme illan aikana kymmenen erilaista ruokaa. Resepteissä käytettiin maitotaloustuotteita, mutta lihaa tai kalaa ne eivät sisältäneet. Raaka-aineet olivat pääosin kotimaisia, mikä oli hienoa – satokausi kun on parhaimmillaan! Eija muistutti meitä Marttoja myös, että kotimaiset kasvikset ovat myös edullisia ympäri vuoden.
Iloinen puheensorina täytti keittiön ja maittavia kasvisruokia syntyi reilussa kahdessa tunnissa. Illan menu sisälsi:
- Eeva-tädin kaalisalaatti
- Sakea Linssikeitto
- Papukeitto
- Paahdetut uunikasvikset
- Kesäkurpitsapaistos
- Kaali-juustopiirakka
- Aurinkosämpylät
- Kasvispatongit
- Kevyt mustaherukkapilvi
- Mustikkakukko
Illasta jäi mieleen monta hyvää reseptiä, joita on ilo kokkailla ystävien ja oman perheen iloksi.
Kuvat: Kaisa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti